Τσιζκεικ σοκολάτας με κουκις – Υλικά
- 450 g μαλακό τυρί κρέμα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη (80 g)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτί με μείγμα για κέικ σοκολάτας, που θα προετοιμάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
- 10 μπισκότα “cookies” (κούκις)
γλασάρισμα
- 225 g ψιλοκομμένης σοκολάτας, 60% περιεκτικότητα σε κακάο ή μεγαλύτερη
- 2 κούπες βαριάς κρέμας γάλακτος(480 mL)
Τσιζκεικ σοκολάτας με κουκις – Παρασκευή
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F (180 ° C).
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη κρέμα τυριού, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το δείγμα
- Ρίξτε το μισό από το κέικ σοκολάτας σε μια φόρμα και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το κάνετε ομοιόμορφο.
- Με ένα κουτάλι παγωτού, ρίξτε το κρεμώδες μείγμα τυριού πάνω στο κέικ δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας, βεβαιώνοντας ωστόσο ότι οι μπάλες δεν ακουμπάνε τις πλευρές της εξωτερικές πλευράς της φόρμας
- Τοποθετήστε τα μπισκότα πάνω από τις μπάλες κρέμας τυριού με τον ίδιο τρόπο
- Ρίξτε το υπόλοιπο κέικ σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και κάντε το μείγμα σας ομοιόμορφο με μια σπάτουλα.
- Ψήστε για 45 λεπτά
Γλασάρισμα
- Βάλτε την κρέμα μαζί με τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων, για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξτε το γλάσο πάνω από το κέικ