Σοκολατένιο κέικ – Υλικά
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 / 4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 / 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C
-Ψεκάστε με λάδι ψησίματος τα δυο στρογγυλά ταψιά για κέικ και πασπαλίψτε τα με αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί :
- τη ζάχαρη
- το αλεύρι,
- το κακάο,
- το baking powder,
- τη μαγειρική σόδα
- και το αλάτι
-Στη συνέχεια προσθέστε
- τα αυγά,
- το γάλα,
- το ελαιόλαδο
- και τη βανίλια.
-Χτυπήστε τα για 2 λεπτά στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα
-Ρίξτε το βραστό νερό τελευταίο και ανακατέψτε
-Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στα 2 ταψιά
-Ψήστε 30 έως 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο,
-Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
-Αλείψτε το με σοκολάτα της επιλογής σας