Δείτε εδώ όλες τις συνταγές για πίτσα.
30 λεπτά: Πίτσα με λεπτή ζύμη με προσιούτο και τυρί Γκοργκονζόλα
Αν σας αρέσει η τραγανή βάση με τη μεσογειακή ζύμη θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα!
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 2 ώριμες τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 Αραβικές πίττες (ή λαγάνες)
- 125 γρ. μοτσαρέλλα σε φετάκια
- 125 γρ. γκοργκονζόλα κομμένη σε κύβους
- 8 φέτες προσιούτο κομμένες στη μέση
- 50 γρ. ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 220ο C.
- Αναμιγνύετε τις τομάτες με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το λυωμένο σκόρδο.
- Αλατοπιπερώνετε
- Αφήστε τα υλικά να μαριναριστούν.
- Βάλτε τις πίττες σε 2 ταψάκια και ρίξτε επάνω τους το μείγμα από τα δύο τυριά. Ψήστε για 8 λεπτά έως ότου λυώσει το τυρί. Απλώστε πάνω στο τυρί τα κομμάτια του προσιούτο, τη ρόκα και τις μαριναρισμένες τομάτες και σερβίρετε πριν κρυώσει το μίγμα.
Καλή σας όρεξη!