Συστατικά
για 10 μερίδες
ΖΥΜΗ
- 1 φλιτζάνι νερό (240 mL)
- ½ φλ. γάλα πλήρες (120 mL)
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν 3 κουταλιές της σούπας, διαιρούμενο (310 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν τα περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες
Κοτόπουλο
- 2 ½ φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο, τεμαχισμένο (310 g)
- 2 ½ φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλας(250 γραμμάρια)
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας (55 g)
- 1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια σος παρμεζάνας τύπου alfredo (520 g)
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Παρασκευή
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 230˚C.
-Βάλτε το νερό και το γάλα σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τοποθετήστε το εκεί σε υψηλή θερμοκρασία για 45 δευτερόλεπτα.
-Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε:
- το αλεύρι,
- τη ζάχαρη,
- το αλάτι,
- τη σκόνη σκόρδου,
- τη παρμεζάνα
-Αναμίξτε καλά.
-Ρίξτε το μπολ με το γάλα.
-Ανακατέψτε
-Ζυμώστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
-Αν η ζύμη κολλήσει στην επιφάνεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σχηματίστε με την ζύμη μια σφιχτή μπάλα.
-Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
-Τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ και καλύψτε το με μια μεμβράνη.
-Αφήστε το για 1 ώρα.
-Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ρίξτε
- το κοτόπουλο,
- 2 φλιτζάνια (200 g) μοτσαρέλα,
- μισό φλιτζάνι παρμεζάνα (55g),
- σκόνη σκόρδου,
- πιπέρι
- και σος παρμεζάνας τύπου alfredo.
- Αναμίξτε καλά.
-Τοποθετήστε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.ανοίξτε το φύλο.
-Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
-Τυλίξτε όλες τις πλευρές της ζύμης για να δημιουργήσετε ένα ωοειδές σχήμα (σχήμα στεφανιού).
-Τραβήξτε τις άκρες της ζύμης και στρίψτε τες σε μικρές σπείρες.
-Κάντε το καθ’ όλη την περίμετρο της ζύμης, έτσι ώστε να σχηματιστούν αρκετές μικρές σπείρες.
-Ρίξτε το μείγμα alfredo κοτόπουλου πάνω από τη ζύμη και απλώστε το μέχρι να φτάσει στις άκρες της ζύμης.
-Λαδώστε τις πλευρές της ζύμης με το ζωμό από το αβγό.
-Πασπαλίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου.
-Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρις ότου η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
-Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
-Σερβίρετε αμέσως.