Συστατικά
για 2 μερίδες
Ομελέτα αφράτη-Υλικά
- 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κατά το ήμισυ
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Ομελέτα αφράτη- Εκτέλεση
-Ξεχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους αυγών σε δύο ξεχωριστά μπολ.
-Θα χρειαστείτε μόνο 3 κρόκους, οπότε φυλάξτε τους υπόλοιπους δυο για μεταγενέστερη χρήση.
-Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο και παχύρευστο το μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
-Μεταφέρετε τα ασπράδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και χτυπήστε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
-Μεταφέρετε προσεκτικά το μείγμα από κρόκους αυγών στα ασπράδια αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα.
-Ρίξτε το μείγμα αυγού σε ένα μεσαίο τηγάνι και βάλτε το καπάκι.
-Μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά , για περίπου 5 λεπτά.
-Ανασηκώστε με μια σπάτουλα κάθε πλευρά της ομελέτας και βάλτε από κάτω,από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
-Καλύψτε πάλι το τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά
-Αφαιρέστε το καπάκι και αλατοπιπερώστε.
-Αφαιρέστε το τηγάνι από τη θερμότητα.
-Διπλώστε την ομελέτα πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το σχοινόπρασο.
Πηγή:Super Fluffy Omelet