Πως νιώθει μια γυναίκα απέναντι στην πεθερά της;
Είναι βέβαιο πως θα συμπαθούσατε περισσότερο τα πεθερικά σας, αν η πεθερά δεν μιλούσε συνέχεια για το πως ήταν ο γιος της και πως έγινε, ή αν ο αδελφός του δεν του ζητούσε συνεχώς δανεικά.
Σίγουρα θα είχατε καλύτερη διάθεση, αν όταν ερχόταν στο σπίτι τηλεφωνούσαν πρώτα ή αν μετά το σκέτο «καλησπέρα» δεν εστίαζαν την προσοχή τους στο παιδί και τα εγγόνια τους, κάνοντας σαν να μην υπάρχετε εσείς.
Πως νιώθει ένας άντρα απέναντι στην πεθερά του;
Είναι, επίσης, σίγουρο πως ο άντρας σας θα ένιωθε καλύτερα αν η μαμά σας δεν τον κοιτούσε με μισό μάτι, ή αν δεν ερχόταν συνέχεια στο σπίτι.
Θα ήταν καλύτερα αν για κάθε πρόβλημα δεν παίρνατε τη συμβουλή του μπαμπά σας κι αν δεν τον ενημερώνατε -τάχα μου εμπιστευτικά- για κάθε απόφαση που πήρατε.
Όταν έρχονται οι γονείς σας, δεν χρειάζεται να τους περιποιείστε σαν να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, εγκαταλείποντας το σύζυγο.
Ξέρει ότι τον αγαπάτε, αντιλαμβάνεται ότι τις στιγμές που οι γονείς δεν είναι μπροστά, τον προσέχετε, γιατί όμως κάνετε σαν «σκυλάκι στο αφεντικό» όταν οι γονείς σας έρχονται στο σπίτι σας;
Κι εκείνος όμως θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν τον παραπετάτε και δεν θα πρέπει να αγωνίζεται να σας πείσει πως υπάρχει.
Μια καλή λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν να του ζητήσετε να περιποιείται εκείνος τους δικούς σας και εσείς τους δικούς του.
Ποιες προτεραιότητες πρέπει να μπαίνουν σε ότι αφορά τις σχέσεις μας, όταν παντρευόμαστε;
Όταν παντρευόμαστε, είναι φυσιολογικό ο άντρας ή η γυναίκα μας να είναι “πρώτη προτεραιότητα” στη ζωή μας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι προηγούμενες προτεραιότητες -που είναι οι γονείς και τα αδέρφια- θα πρέπει να διαγραφούν. Καθένας καλύπτει άλλες ανάγκες μας.
Η μεγαλύτερη αδελφή σας, για παράδειγμα, πάντοτε σας βοηθούσε, ενώ ανέκαθεν της λέγατε τα μυστικά σας ή της ζητούσατε τη γνώμη της για τα προβλήματά σας.
Το γεγονός ότι παντρευτήκατε δε σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε. Μην το παρακάνετε όμως.
Τι πρέπει να προσέχετε στις σχέσεις σας με τους γονείς σας, όταν παντρεύεστε;
Τα μεγάλης διάρκειας τηλεφωνήματα είναι ενοχλητικά για τον άντρα σας, ο οποίος, έστω κι αν δεν το ομολογεί τον κάνουν να νιώθει μια μικρή ζήλια, αφού επικεντρώνετε την προσοχή σας σε κάποιον εκτός «οικογένειας».
Το ίδιο ισχύει και όταν μιλάτε με τις ώρες, με τη μαμά σας. Γι’ αυτό και πολλές φορές, την ώρα που εσείς μιλάτε στο τηλέφωνο, κάνει θόρυβο ή θυμάται κάτι, δήθεν τυχαία.
Θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή σας. Μην αντιδράσετε με εκνευρισμό. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον δικαιώσετε.
Φροντίστε να μιλάτε με το «σόι» σας, όταν εκείνος απουσιάζει, χωρίς όμως να κόψετε εντελώς τα τηλεφωνήματα όταν βρίσκεται στο σπίτι.
Κάτι τέτοιο θα τον κάνει να υποψιαστεί και μάλλον τα αντίθετα του επιθυμητού αποτελέσματα θα φέρει.