Συστατικά για 4 τηγανίτες:
- 4 φλιτζάνια αλεύρι (500 g)
- 4 κουταλιές της σούπας baking powder
- 4 φλιτζάνια γάλα, ζεστό στην αφή (960 mL)
- ¾ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο (170 g)
- 3 κρόκους αυγού
- 4 ασπράδια αυγού
- σιρόπι σφενδάμου, το σερβίρετε
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και τους κρόκους αυγών, και ανακατέψτε
- Σε ένα τρίτο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αποκτήσουν μια άσπρη κρεμώδης υφή.
- Ρίξτε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα από καουτσούκ.
- Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο
- Ζεστάνετε μια αντικολλητικό τηγάνι (20 cm) σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ρίξτε 1 ½ φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι, απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα και στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι.
- Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.
- Επαναλάβετε, για τα υπόλοιπα pancakes.