Βάφλα με μήλο και κανέλα – Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά χωρισμένα (κρόκος-ασπράδι)
- 1 1/4 κούπες γάλα
- 1/3 κούπα σπορέλαιο
- 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- Συσκευή για βάφλες
Βάφλα με μήλο και κανέλα-Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε τε σ’ ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
2. Σ’ ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
3. Σ’ ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε καλά τους κρόκους και προσθέστε το γάλα.
4. Προσθέτετε τα ξηρά υλικά στους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν.
5. Προσθέτετε το σπορέλαιο και τη μαρέγκα.
6. Ρίχνετε την κανέλα και ανακατέψτε.
7. Προσθέτετε τα μήλα.
8. Ψήνετε σε προθερμασμένη συσκευή για τουλάχιστον 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι βάφλες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ