Τσιζκέικ καραμέλα με μήλο
Βάση
- 2 κούπες θρυμματισμένα μπισκοτάκια τύπου κράκερ (170 g)
- ⅛ κούπας καστανη ζάχαρη (30 g)
- 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο(75 g)
Γέμιση
- κρέμα Τυριού, Μαλακή (450 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (55 g)
- ¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (50 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας αραβοσίτου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 πράσινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- ¼ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (25 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι (30 γραμμάρια)
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (55 g)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- σιρόπι καραμέλας
Τσιζκέικ καραμέλα με μήλο
1-Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
2-Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κράκερ
-Ρίξτε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε.
-Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε
-Βάλτε σε ένα ταψί με περίμετρο περίπου(20 cm) και απλώστε το μείγμα για να καλύψει όλη την βάση του ταψιού ομοιόμορφα
-Ψήστε για 5 λεπτά.
3-Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τα μήλα.
4-Σε ένα ακόμα μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της επικάλυψης, εκτός από την καραμέλα.
5-Βάλτε τη γέμιση πάνω από το ταψί με την βάση
6-Μετά, βάλτε από πάνω τις φέτες μήλου περιμετρικά του ταψιού
7-Έπειτα, ρίξτε το μείγμα επικάλυψης ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα μήλου.
8-Ψήστε για 30 λεπτά
9-Αφαιρέστε και ρίξτε από πάνω σιρόπι καραμέλας