Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα-Υλικά
- τυρί κρέμα, μαλακό (225 g)
- ½ φλιτζάνι σπανάκι, μαγειρεμένο, στραγγισμένο (115 γραμμάρια)
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα (200 g)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 φλιτζάνια αλεύρι (250 g)
- 4 αυγά, χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί (230 γραμμάρια)
- λάδι για το τηγάνισμα
Στικς με σπανάκι και μοτσαρέλα – Παρασκευή
-Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε
- το τυρί κρέμας,
- το σπανάκι,
- τη μοτσαρέλα,
- το αλάτι,
- το πιπέρι
- και τη σκόνη σκόρδου,ανακατεύοντας καλά.
-Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώστε το καλά.
-Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-Βγάλτε το παγωμένο μείγμα και τεμαχίστε το σε κομμάτια, πάχους 1 εκατοστού και κόψτε τα στη μέση
-Τοποθετήστε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο ψωμί σε τρία χωριστά μπολ.
-Βυθίστε τα κομμάτια με το σπανάκι στο αλεύρι, στη συνέχεια στα αυγά, στη συνέχεια στα ψίχουλα,και μετά ξανά στα αυγά και τέλος πάλι στα ψίχουλα.
-Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι με μέση προς υψηλή θερμότητα.
-Τηγανίζετε τα για περίπου 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
-Αφήστε τα να κρυώσουν
-Σερβίρετε!
Πηγή:Spinach Dip Mozzarella Sticks