Σουφλέ Σοκολάτας -Υλικά :
- 250 gr κουβερτούρα
- 200 gr βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αβγά
- 1 ποτηράκι κονιάκ
Σουφλέ Σοκολάτας – Εκτέλεση :
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μετά το βούτυρο.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά σιγά με προσοχή.
- Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό – ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
- Τη σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και καλή σας απόλαυση!