Σοκολατένια αυγά – υλικά :
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 βελόνα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 αυγουλιέρα
- 1 μικρή κανάτα
Σοκολατένια αυγά – Εκτέλεση
- 1. Χρησιμοποιήστε την βελόνα για να κάνετε μια αρκετά μεγάλη τρύπα στην κορυφή του αυγού. Βγάλτε τον κρόκο και το ασπράδι και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ για να τα μαγειρέψετε μετά.
- 2. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε μέσα στην κατσαρόλα ένα μικρό κατσαρολάκι με τη σοκολάτα, ώστε να λιώσει. Χύστε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στην μικρή κανάτα.
- 3. Μόλις το άδειο αυγό στεγνώσει, στηρίξτε το στην αυγουλιέρα και χύστε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα από την τρύπα.
- 4. Αφήστε το αυγό σε ένα δροσερό μέρος να σκληρύνει και έπειτα ανοίξτε το τσόφλι.
- 5. Μπορείτε να διακοσμήσετε το σοκολατένιο αυγό με χρωματιστή ή απλή τρούφα.