Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα : 30 λεπτά
Συνολική ετοιμασία : 50 λεπτά
Ριζότο μανιταριών – Υλικά
- 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου,
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
- 1 κιλό μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο
- 1 / 2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι
- φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 / 3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
Ριζότο μανιταριών – Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά.
- βάζετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίξτε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα μανιτάρια, μαζί με το υγρό τους και αφήστε τα στην άκρη.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε το για περίπου 2 λεπτά.
- Όταν το ρύζι πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνετε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το κρασί.
- Στην συνέχεια, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Συνεχίστε να προσθέτετε το ζωμό ,1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς,μέχρι να απορροφηθεί και ο τελευταίος ζωμός, περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ζουμί τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και την παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώστε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαλάτα κινόα με μαύρα φασόλια και λεμόνι.
Πικάντικες γλυκοπατάτες φούρνου: Συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά!
Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα : Συνταγή για τους λάτρεις της φέτας!