Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 5 λεπτά
Μερίδες: 12 μερίδες
Θερμίδες/μερίδα: 286 θερμίδες
Πίτα με αβγό και μανιτάρια- Υλικά
- 2 κούπες ψιλοκομμένο τυρί Cheddar
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 127γρ. μανιτάρια
- 1/3 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 8 αυγά
- 3/4 κούπας γάλα
- 1/2 κούπας αλεύρι γενικής χρήσης
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμενο
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Πίτα με αβγό και μανιτάρια- Εκτέλεση:
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C
-Βάλτε μαζί, σε ένα μικρό μπολ, το Cheddar και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε τα.
-Βάλτε 3 κούπες από το μπολ με τα τυρια σε ένα ταψάκι 9×13 ιντσών.
-Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
1.Λιώστε το βούτυρο
2.Ρίξτε:
τα μανιτάρια,
τα κρεμμύδια
& τις κόκκινες πιπεριές
περίπου για 5 λεπτά.
-Αφαιρέστε και απλώστε τα υλικά από την κατσαρόλα πάνω στο ταψί με το μείγμα τυριών.
-Από πάνω ρίξτε το μπέικον
-Και τελειώστε πασπαλίζοντας στην κορυφή με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
-Πάρτε ένα μπολ και χτυπήστε τα αυγά.
-Συνεχίστε ρίχνοντας:
- γάλα,
- αλεύρι,
-Στην συνέχεια προσθέτετε:
- μαϊντανό,
- βασιλικό,
- αλάτι
- και πιπέρι.
Μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
-Έπειτα Βάζετε το μείγμα αυγών στο ταψί.
-Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.
-Αφήστε το 10 λεπτά να σταθεί, πριν το κόψετε.
ΠΗΓΗ: Brunch Egg Bake