Οκτώ ώρες καθημερινώς μέσα στην τρέλα και το άγχος ενός γραφείου
Οκτώ ώρες μέσα στις οποίες πρέπει να συγυρίσετε το σπίτι, να μαγειρέψετε, να κάνετε μπάνιο τα παιδιά, να παίξετε μαζί τους και φυσικά να ανταποκριθείτε και στα συζυγικά σας καθήκοντα.
Έξι ώρες για να κοιμηθείτε. Δύο για να σκεφτείτε πόσο πολύ τελικά θα θέλατε άλλο ένα παιδί.
Όχι, δεν είστε τρελή, ούτε και μόνη. Είναι πολλές οι γυναίκες, που ενώ ενδεχομένως έχουν ήδη ένα ή και δύο παιδιά, λατρεύουν τόσο τα μωρά σε βαθμό που δυστυχούν στη σκέψη ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ακόμα ένα.
Μερικές φορές η επιθυμία για ένα παιδί μπορεί να πιέσει τόσο τη γυναίκα ώστε να νιώθει μελαγχολία ή και να αντιδρά με αδικαιολόγητο για τους άλλους εκνευρισμό.
Φυσικά, απαραίτητο είναι να αναλογιστείτε τις συνέπειες και να συγκρίνετε τα θετικά και τα αρνητικά που μπορεί να αποφέρει σε όλη την οικογένεια μια τέτοια απόφαση.
Η άρνηση του συντρόφου σας να συζητήσει τον ερχομό ή όχι ενός νέου μέλους στην οικογένεια, ενός ακόμη παιδιού, δεν θα σας διευκολύνει και σίγουρα θα επιφέρει προβλήματα στο γάμο σας.
Όπως όμως σε κάθε δύσκολη απόφαση έτσι και τώρα χρειάζεστε την κατανόηση και τη συμπαράσταση του συζύγου σας και όχι βέβαια την υπαγόρευση της επιθυμίας του.
Είναι βέβαιο πως θα έχει τους λόγους του για να αρνείται ένα επιπλέον παιδί. Προτιμότερο ίσως θα ήταν να ενδιαφερθείτε σοβαρά για τις ανησυχίες του αντί του να τις προσπεράσετε αδιαφορώντας.
Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας σε σχέση με τα δικά σας κίνητρα για την επιθυμία σας να αποκτήσετε κι άλλο παιδί.
Δώστε στο σύντροφό σας να καταλάβει ότι είστε πρόθυμη να τον ακούσετε και ότι περιμένετε το ίδιο κι από εκείνον.
Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και πάμε για μια πρόβα …
Πως οραματίζεται εκείνος …τον ερχομό του πελαργού εκ νέου
Εσείς από τη μεριά σας περιγράψτε το καλύτερο αλλά και το χειρότερο σενάριο… να είστε βεβαία πως θα κάνει κι αυτός το ίδιο.
Με το να αναλύσετε και την άσχημη πλευρά του θέματος αποδεικνύετε στον σύντροφό σας πως σας απασχολεί και δεν ονειρεύεστε μόνο μια καθ’ όλα θετική πραγματικότητα.
Αναγνωρίστε τους φόβους και τις ανησυχίες του συντρόφου σας για να κάνετε και άλλο παιδί
- Δείτε ρεαλιστικά τις αγωνίες του συζύγου σας. Αν -για παράδειγμα- αισθάνεται ανασφάλεια για την εργασία του μην παραβλέπετε και μην μηδενίζετε τους φόβους του ότι ένα επιπλέον παιδί θα ανεβάσει το κόστος ζωής σας.
- Αντ’ αυτού αναζητήστε λύσεις που να ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα. Ρωτήστε τον τι θα ήταν εκείνο που θα του έλυνε τα χέρια ούτως ώστε να σκεφτεί εκ νέου την πιθανότητα ενός ακόμα παιδιού στην οικογένεια.
- Και βέβαια, προκαλέστε τον να αναλογιστεί και το κόστος που θα έχει σε σας μια αρνητική απόφαση και να το συζητήσει μαζί σας.
- Μπορεί -ας πούμε- να σας προσφέρει εναλλακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αναλώσετε δημιουργικά την ενέργειά σας και να σας στηρίξει αν τελικά δεν αποφασίσετε να κάνετε κι άλλο παιδί;
- Δείτε και αποδεχθείτε τα όνειρα του συζύγου σας ακόμα κι αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τα δικά σας.
- Μια υγιής συζυγική σχέση χρειάζεται κατ’ αρχήν το γνήσιο και ειλικρινές ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον.
- Σημαντικό μέρος τα όνειρά μας, όνειρα ζωής και για τα δύο μέλη. Το να στηρίζεις αυτά τα όνειρα δεν είναι πάντα εύκολο.
- Απαραίτητο όμως το να είσαι πάντα παρών (και παρούσα) συναισθηματικά κι ίσως μερικές φορές συγκαταβατικά, ειδικά όταν ο σύζυγος είναι σοβαρά απογοητευμένος.
- Ξεπεράστε τις οποιεσδήποτε δυσκολίες δεμένοι, με στοργή και κατανόηση. Γι αυτό άλλωστε το καλύτερο φάρμακο -κυρίως για την πρόληψη- είναι η συζήτηση και η συνδιαλλαγή.
- Ένα από τα κρισιμότερα λάθη που γίνονται σε μια συζυγική σχέση είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημιουργικός διάλογος ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες και τους διαξιφισμούς ίσως, που συχνά πυκνά μπορεί να προκύπτουν.
- Φανταστείτε ένα τσαγερό χωρίς την διέξοδο του ατμού. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί και τότε το αποτέλεσμα θα είναι αναπόφευκτο και τελεσίδικο.
- Μια κατάσταση που μπορεί να αποφευχθεί, αν από την αρχή η σχέση σας στηρίζεται στην κατανόηση, τον αλληλοσεβασμό, την ανάγκη να μοιράζεστε τα όνειρα αλλά και τις αγωνίες σας.
- Θα αισθανθείτε πιο κοντά στον σύντροφό σας αν τον εμπιστευθείτε, αν πιστέψετε πως κι εκείνος αντιλαμβάνεται τον πόνο σας και την ανάγκη σας για ένα παιδί, ακόμα κι αν ο ίδιος διαφωνεί.
- Η αποδοχή και των δικών του βιωμάτων θα παίξει επίσης ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική σας απόφαση.
- Ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να καταλήξετε κάπου συλλογικά όσο κι αν αυτό σημαίνει,πράγμα αναπόφευκτο τελικά,ότι ο ένας από τους δυο σίγουρα θα υποχωρήσει σε σχέση με την αρχική του άποψη και θέλω.
Μην ξεχνάτε ότι η βασική συνταγή για ένα υγιή γάμο είναι να λαμβάνουμε ενεργό μέρος σ’ αυτόν και να συζητούμε τις ανησυχίες, τα πιστεύω και τις αντιρρήσεις μας σε αντίθεση με την παθητική στάση που θα μας οδηγήσει σε ένα αγεφύρωτο, εντέλει, χάσμα μεταξύ μας.
Δώστε στον σύντροφό σας τέλος να καταλάβει ότι μια τέτοια σχέση σημαίνει … “μίλησέ μου γι’ αυτό”!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 σοβαροί λόγοι για να μη χτυπάτε ποτέ το παιδί σας
H μετάδοση των γευστικών προτιμήσεων από τη μητέρα στο παιδί
Χρόνος με το παιδί: μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα!
Ύπνος παιδιών με γονείς : ” φοβάται να κοιμηθεί μόνο του. ”