Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αυτές τις γιορτινές μέρες γεμίζει με πολλά και νόστιμα εδέσματα. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ αυτό και τα καθιερωμένα γλυκίσματα. Εμείς σας προτείνουμε συνταγή για γευστικά μελομακάρονα.
Μελομακάρονα – Υλικά:
- 2 ποτήρια νερού λάδι
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι κρασιού πορτοκάλι χυμό με μια κουταλιά (του γλυκού) σόδα μέσα
- μισό κουταλάκι κανέλλα
- μισό κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι
- τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
- 1,5 ποτήρι του νερού μέλι
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1.5 ποτήρι νερό
Μελομακάρονα – Τρόπος παρασκευής:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη.
- Πλάθουμε την ζύμη σε μικρά (γιατί θα φουσκώσουν) μακρόστενα μελομακάρονα, και τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Ύστερα ρίχνουμε κρύα τα μελομακάρονα στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να ρουφήξουν.
- Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!