- μερίδες: 4
- χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Λεμονάτο κοτόπουλο με λιγκουίνι και σπαράγγια – Υλικά
- 450γρ linguine ή σπαγγέτι
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 450 γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- μαύρο πιπέρι
- 2 κουτ. μίγματος μπαχαρικών για κοτόπουλο ή της επιλογής σας
- 2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 450 γρ σπαράγγια, κομμένα και κομμένα δια του τρία ή του τέσσερα αν είναι μεγάλα
- ¾ της κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
- 1 λεμόνι στυμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 3/4 κούπας τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα,
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε σχήμα φεγγαριού
Λεμονάτο κοτόπουλο με λιγκουίνι και σπαράγγια – Εκτέλεση
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένου βραστό νερό, βάλτε τα ζυμαρικά:
Μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και προσέξτε να μην παραβράσουν αλλά να είναι πιο πολύ προς al dente.
Στραγγίστε τα και βάλτε τα στην άκρη.
-Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά:
- ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλο
- πασπαλείψτε με αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
- Μαγειρέψτε 8 λεπτά ανά πλευρά .
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο
-Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι:
- λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι
- τα σπαράγγια
- και αλατοπιπερώνετε.
- Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, ( περίπου 5 λεπτά)
-Επιπλέον:
- προσθέστε τη κρέμα γάλακτος,
- το ζωμό κοτόπουλου,
- το χυμό λεμονιού
- και το σκόρδο
- σιγοβράστε 5 λεπτά.
-Έπειτα:
- ανακατέψτε τα τυριά και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να λιώσουν,
- στη συνέχεια προσθέστε φέτες λεμονιού και τα μαγειρεμένα linguine.
-Στο τέλος:
Βάλτε στην κορυφή με κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε φέτες και γαρνίρετε με περισσότερο παρμεζάνα και μαϊντανό.