Καρμπονάρα με σπαγγέτι- Υλικά
- 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 / 4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 4 αυγά
- 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
- 1 αλάτι πιπέρι και μαύρο πιπέρι για γεύση
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Καρμπονάρα με σπαγγέτι – Εκτέλεση
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- βράστε αλατισμένο νερό,
- Ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε,μέχρι να γίνουν al dente.
- Στραγγίστε καλά.
- Αφήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε ελαφρώς το ψιλοκομμένο μπέικον και αμέσως μετά βάλτε το στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι:
- προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι
- Αφού ζεσταθεί προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το για ακόμα 1 λεπτό.
- Προσθέστε το λευκό κρασί εάν επιθυμείτε και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
Βάλτε από πάνω τα μακαρόνια
- Χτυπήστε τα 4 αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι
- Ρίξτε το μπέικον
- Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας την κορυφή του πιάτου με ψιλοκομμένο μαϊντανό