Μερίδες: 24-26 cupcakes
Καπ κέικς βανίλια – Υλικά:
- 325g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 414g ζάχαρης
- 3 κουταλιές της σούπας baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι (240ml) γάλα
- 1/2 φλιτζάνι (120ml) φυτικό έλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι (240ml) νερό
Κρέμα Καπ κέικ – Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι (112g) βούτυρο αλατισμένο
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λίπος (95g)
- 4 φλιτζάνια (460 g) ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κουταλιές της σούπας (30-45ml) νερό ή γάλα
Καπ κέικς βανίλια – Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 176 ° C και βάλτε μια φόρμα cupcake αντικολλητική.
2. Σε ένα μπολ προσθέστε:
- το αλεύρι,
- τη ζάχαρη,
- το baking powder
- και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μίξερ και ανακατέψτε.
- Αφήστε το στην άκρη.
3. Πάρτε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέστε
- γάλα,
- ελαιόλαδο,
- εκχύλισμα βανίλιας
- τα αυγά σε ένα μπολ
- και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
4. Βάλτε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
5. Προσθέστε το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε
6. Γεμίστε την φόρμα με τα cupcakes μέχρι την μέση και ψήστε για 15-17 λεπτά.
7. Αφαιρέστε τα cupcakes από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 2 λεπτά.
8.Τοποθετήστε τα cupcakes σε μια αντικολλητική σχάρα ψύξης ( προαιρετικά)
Κρέμα Καπ κέικ – Εκτέλεση
1.Βάλτε το βούτυρο και το φυτικό λίπος σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
2. Προσθέστε 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρης και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας
4. κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
5. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό ή γάλα αν χρειάζεται και αναμείξτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
7. Βάλτε την κρέμα πάνω στα cupcakes.