Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
μερίδες:6
θερμίδες/μερίδα: 196 kcals
Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο – Υλικά :
- 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
- μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 / 2 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 / 2 φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο (ροζμαρί)
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φιλέτο κοτόπουλο με βαλσάμικο – Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
- μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα ( 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.)
- Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3 έως 4 λεπτά.
-Ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο:
- τις ψιλοκομμένες ντομάτες
- το βαλσάμικο
- βασιλικό
- ρίγανη,
- δενδρολίβανο
- και θυμάρι.
-Τηγανίστε για περίπου 15 λεπτά, ( έως ότου το κοτόπουλο δεν είναι πλέον ροζ.)
-Για να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το θερμόμετρο θα πρέπει να μετράει 74 βαθμοί C .