Ελληνική Παραδοσιακή γαλοπούλα με Κάστανα και κουκουνάρια
Διάρκεια 4 ώρες και 45 λεπτά
Συστατικά
1 ολόκληρη γαλοπούλα
12 μερίδες 930 θερμίδες
1 φλιτζάνι κάστανα
2 / 3 φλιτζάνι βούτυρο
1 / 4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 / 4 φλιτζάνι χυμό μανταρίνι
2 / 3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 κιλό χοιρινό κρέας
1/2 φλιτζάνι ωμό στιγμιαίο ρύζι
1 / 4 φλιτζάνι κουκουνάρι
1 / 4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ brandy
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Προετοιμασία 30 λεπτά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς C. Κάνετε μια μικρή τομή στις πλευρές από κάθε κάστανο και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα , ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε.
Λιώστε 2/3 φλιτζάνι βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό μανταρινιού και το χυμό λεμονιού.
Αλείψτε την γαλοπούλα μέσα και έξω με το μίγμα, και κρατήστε λίγο για να ξαναβάλετε και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
Βάλτε επίσης στην γαλοπούλα αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και το κρεμμύδι μέχρι το μοσχάρι και το χοιρινό να είναι ομοιόμορφα καφέ και το κρεμμύδι είναι τρυφερό. Ανακατέψτε το ρύζι.
Ανακατέψτε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, το 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, το ζωμό και το κονιάκ.
Ψήστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Γεμίστε όλο το εσωτερικό της γαλοπούλας με το μείγμα και μετά κλείστε το με κουζινικό σπάγγο.
Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε μια σχάρα σε ένα ταψί ψησίματος και καλύψτε το στήθος και τους μηρούς με αλουμινόχαρτο. Ρίξτε περίπου 1/4 του λίτρου νερό στο κάτω μέρος του τηγανιού. Διατηρήστε αυτό το επίπεδο νερού κατά τη διάρκεια του χρόνου μαγειρέματος.
Βράστε τη γαλοπούλα στον προθερμασμένο φούρνο για 3-4 ώρες, αλείφοντας περιστασιακά με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και χυμού.
Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς C κατά την τελευταία ώρα ψησίματος και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα σε ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία 82 βαθμών C.
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
930 θερμίδες
52,2 g λίπους
22,3 g υδατάνθρακες
86.1 g πρωτεΐνης
322 mg χοληστερόλης
572 mg νατρίου
2,3 g υδατάνθρακες
86.1 g πρωτεΐνης
322 mg χοληστερόλης
572 mg νατρίου
Καλή σας όρεξη!