Δίπλες – Υλικά
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι ούζο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
- 2 φλιτζάνια τριμμένα καρύδια
- Μέλι
- Αλεύρι
- Μισό κουταλάκι σόδα
- Κανέλα
Δίπλες – Τρόπος παρασκευής:
-Σε μία βαθιά λεκάνη χτυπάμε
- τα αβγά,
- το ούζο,
- το χυμό,
- τη ζάχαρη,
- το λάδι
- και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
-Δουλεύουμε καλά τη ζύμη πέντε περίπου λεπτά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα.
-Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.
-Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, πιέζοντας τις άκρες με δύο πιρούνια.
-Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-Ρίχνουμε αρκετό μέλι και, τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.