Παρακάτω θα δείτε δέκα δωρεάν εκδηλώσεις, που αφορούν τη μουσική, την τέχνη και το σινεμά για αυτή τη βδομάδα, από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.
Υπάρχουν πολλές επιλογές για να περάσει κανείς όμορφα τον χρόνο του στην Αθήνα, οι οποίες δεν κοστίζουν και έχουν πάντοτε κάτι όμορφο να μας “δώσουν”.
Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο από διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς και που δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό και τις εκφάνσεις του, να παρευρεθεί σε αυτές εντελώς δωρεάν.
Δείτε παρακάτω:
1. Διήμερο Φεστιβάλ Ταινιών Βραβείου LUX “Εικόνες Ευρώπης” στον Κινηματογράφο Ανδόρα
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το περιοδικό κινηματογράφου Cineuropa.gr συνδιοργανώνουν τον κύκλο προβολών *Εικόνες Ευρώπης*. Τη Δευτέρα & Τρίτη 18 – 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ ελάτε στο διήμερο φεστιβάλ ευρωπαϊκού κινηματογράφου με νικήτριες και φιναλίστ του κινηματογραφικού βραβείου LUX της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δευτέρα 18 Μαρτίου: *Νέοι Ορίζοντες*
17.00 *Η Καταγωγή των Σάμι*, της Αμάντα Κέρνελ (2017, 110λ)
19.00 Πάνελ-Συζήτηση: “Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος & Ευρωπαϊκά Ιδανικά”
Οι κριτικοί κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και Χρήστος Μήτσης συζητούν για την Ευρώπη και τον κινηματογράφο της.
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος- αρθρογράφος Μαρία Κατσουνάκη.
20.00 *Γυναίκα σε Πόλεμο*, του Μπένεντικτ Έρλινγκσον (2018, 101λ)
22.00 *Τόνι Έρντμαν*, της Μάρεν Άντε (2016, 162′)
Τρίτη 19 Μαρτίου: *Ζωή στο Περιθώριο*
• 17.30 *Τα Κορίτσια*, της Σελίν Σιαμμά (2014, 122λ)
• 19.45 *120 Χτύποι το Λεπτό *, Του Ρόμπιν Καμπίγιο (2017, 144λ)
Την ταινία προλογίζει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Καρδακάρης, LUX Film Prize ambassador 2017.
• 22.30 *Mediterranea*, του Τζόνας Καρπινιάνο (2015, 107λ)
Πότε:
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019
17.00
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
17.30
Πού:
Κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ
Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
2. Εγκαίνια – Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Φωτογραφικά Ζεύγη 2019” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Έκθεση φωτογραφιών του Παύλου Κούρκαφα και του Άγγελου Μπαλάτσα στο πλαίσιο σειράς εκθέσεων σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο».
Στη ετήσια σειρά εκθέσεων, που διευθύνει ο θεωρητικός της φωτογραφίας και ιδρυτής του «Φωτογραφικού Κύκλου», Πλάτων Ριβέλλης, παρουσιάζεται η δουλειά δύο φωτογράφων και μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος», των οποίων οι δρόμοι της ζωής ή της φωτογραφίας συναντώνται.
Φέτος, στην ένατη κατά σειρά έκθεση της σειράς, παρουσιάζονται φωτογραφίες του Παύλου Κούρκαφα και του Άγγελου Μπαλάτσα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο φωτογράφος Πάνος Ροζάκης.
Οι φωτογραφίες του Παύλου Κούρκαφα και του Άγγελου Μπαλάτσα δικαιώνουν τον τίτλο της έκθεσης, αφού η φωτογραφική τους συνύπαρξη, όπως κάθε ουσιαστική συνύπαρξη, στηρίζεται στις κοινές αναζητήσεις και στη βαθιά πνευματική συγγένεια αλλά τρέφεται από τις διαφορές και τις γόνιμες αντιπαραθέσεις.
Πότε:
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019
19.30
Πού:
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
3. Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση: “Ακούγοντας την Ψυχή” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Συντονιστικός Μηχανισμός για την Αναπηρία σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «Ακούγοντας την Ψυχή», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, Κεραμεικός).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ακουστούν οι άνθρωποι που βιώνουν καθημερινά την ψυχική νόσο. Ομιλητές θα είναι ασθενείς, συγγενείς αυτών και επιστήμονες από τον χώρο της ψυχικής υγείας. Επιθυμητό είναι να υπάρξει μια κοινωνικότερη αντίληψη γύρω από το ζήτημα της ψυχικής νόσου και να γίνουν βήματα για την αποστιγματοποίηση των ψυχικά ασθενών.
Η εκδήλωση θα ανοίξει με την ταινία μικρού μήκους “Αριστερόστροφα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κοριανίτη
Ομιλητές:
Μαρίνα Σαράκη, Ψυχολόγος, στέλεχος του Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία,
Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουμαριανός, Δρ. Θεολογίας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής
Κατερίνα Νομίδου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία ΠΟΣΟΨΥ, Εμπειρογνώμονας του Π.Ο.Υ. στο τρίπτυχο “Ψυχική υγεία, δίκαιο, ανθρώπινα δικαιώματα”
Καίτη Κανακάκη, Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου της NDI (Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα)
Θανάσης Μαντζάρας & Νίκη Γαβαλά, ιδρυτικά μέλη Humanlinks
Ευαγγελία Καπετάνου-Κοκκόλη , Πρόεδρος ΣΟΦΨΥ (Σύλλογος οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία) Β.Α Αττικής
Βασίλειος Φωτόπουλος, ψυχίατρος, τ. δ/ντης κλινικής ΨΝΑ Δρομοκαΐτειου με εμπειρία στην κοινωνική ψυχιατρική
Χριστιάνα Πετράκη, Μέλος του ΣΟΦΨΥ ΒΑ Αττικής, με βιωματική εμπειρία ψυχικής νόσου
Χριστόφορος Παπαδάκης πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Κορυδαλλού
Δημήτρης Πλουμπίδης, Ψυχίατρος, πανεπιστημιακός, πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας
Μαρία Κομνηνού, πανεπιστημιακός, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν” σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη.
Πότε:
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
18.00
Πού:
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
4. Προβολή ντοκιμαντέρ: “The Invisible hands” στο Ινστιτούτο Γκαίτε
Μια ταινία της Μαρίνας Γιώτη σε συν-σκηνοθεσία Γιώργου Σαλαμέ
Με τους: Alan Bishop, Aya Hemeda, Cherif El Masri, Adham Zidan
Παραγωγή: Vertiginous σε συμπαραγωγή με την Haos Film
Με την υποστήριξη της documenta14 και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands. Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.
Μετά την πρεμιέρα της στη documenta14, η ταινία προβλήθηκε σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στο Forum Expanded της Berlinale, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο μουσικής Giuseppe Becce.
Η ταινία είναι μέρος της έκθεσης «Ανατομία Πολιτικής Μελαγχολίας» που οργανώνεται από τη Schwarz Foundation στο Ωδείο Αθηνών από 28/2 έως 13/4/2019.
Η προβολή της αποτελεί συνεργασία του Goethe-Institut Athen και της Schwarz Foundation.
Πότε:
Τρίτη 19 Μαρτίου 2019
20.30
Πού:
Ινστιτούτο Γκαίτε
Ομήρου 14-16, Κέντρο Αθήνας
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
5. Προβολή ταινίας και συζήτηση: “Freedom” στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Το κινηματογραφικό πρότζεκτ ‘Freedom’ είναι μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Freiraum, που οργανώθηκε από τα Goethe-Instituts της Ευρώπης σε συνεργασία με 53 φορείς. Την ταινία επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών – Δέσποινα Ζευκιλή, Γιώτα Ιωαννίδου, Ελπίδα Καράμπα, Γλυκερία Σταθοπούλου και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου. Η ΠΑΤ εργάστηκε ερευνητικά, συνομίλησε με καλλιτέχνες, ερευνητές, ιστορικούς, διοργάνωσε εργαστήρια, έκανε ένα οδοιπορικό στη Σλοβακία, τα μέλη της μοιράστηκαν υλικό και δοκίμασαν διαφορετικές μεθοδολογίες τεκμηρίωσης, γραφής θεωρίας, κινηματογράφησης, ερμηνείας και περφόρμανς. Το τελικό προϊόν της ταινίας, που αποτελείται από τρία μέρη, είναι μια προσπάθεια για μια ταινία-έκθεση στην κινηματογραφική οθόνη.
Τα δύο πρώτα μέρη του τρίπτυχου αντλούν από το ντοκιμαντέρ, την αυτο-εθνογραφία (ως ανοιχτή μορφή προσωπικού στοχασμού) και τις ταινίες ημερολόγιο – χωρίς όμως να προσκολλώνται σε καμία από τις συμβάσεις τους. Το τρίπτυχο της ταινίας συνδέει, ομάδες εικόνων που αρχικά φαίνεται να είναι ασύνδετες: μια συνάντηση με μια πρώην εργάτρια σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι, μια αμυδρή αναφορά στον καλλιτέχνη Yves Klein, λήψεις από το σπίτι (το σπίτι ως χώρος ελευθερίας, ως παγίδα), γάντζοι που είναι κρεμασμένοι σε αυτό που αποκαλούμε ελευθερία, που δεν είναι παρά ένα φάντασμα. Το τρίτο μέρος της ταινίας, το οποίο λειτουργεί τόσο ως χαλί όσο και ως εργαλείο ανατροπής, είναι μια αναστοχαστική αφήγηση για την εργασία και το ανθρώπινο (πολιτιστικό) κεφάλαιο στην εποχή της μέτα-ελευθερίας.
Την ταινία συνοδεύει έκδοση από τις εκδόσεις ΟΜΠΛΟΣ.
Διάρκεια Ταινίας 30′.
Γλώσσα Αγγλικά
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
Πότε:
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
20.00
Πού:
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
Για την είσοδο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.
6. Συναντήσεις με συγγραφείς: Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο café του ΙΑΝΟΥ
Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο.
Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο αφιερωμένη στο ποιητικό έργο του κορυφαίου τραγουδοποιού.
Μια συζήτηση, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού.
Πότε:
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
20.30
Πού:
Ιανός
Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
7. Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2019 στον Ιανό
Για 13η συνεχόμενη χρονιά, ο Ianos και περισσότεροι από 70 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι), διοργανώνουν το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση.
Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του Ιανού θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης.
Θα συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι:
Κατερίνα Αγγελάκη – Ρουκ, Χρυσούλα Αλεξάνδρου, Λένα Αλκαίου, Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Αντιόχου, Ορφέας Αυγουστίδης, Χαριτίνη Βαζαίου, Βασίλης Βασιλικός, Μηνάς Βιντιάδης, Ντιάνα Βρανούση, Ματίνα Γαρεδάκη, Απόστολος Γιαγιάννος, Χρήστος Γιανναράς, Μυρσίνη Γκανά, Πόπη Γκανά, Μιχάλης Γκανάς, Βαγγέλης Δούβαλης, Λιλλύ Ελευθερίου, Γιάννης Ευσταθιάδης, Σταύρος Ζαλμάς, Μαρία Ζαχαρή, Πέτρος Ζούλιας, Γεράσιμος Θεοδόσης, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαϊδης, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ζερόμ Καλουτά, Γιάννης Καλπούζος, Μάνος Καρατζογιάννης, Κίτρινα Ποδήλατα, Στέφανος Κορκολής, Ταμίλα Κουλίεβα, Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Στέφανος Ληναίος, Ηλίας Λογοθέτης, Σοφία Μανουσάκη, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Ανδρέας Μήτσου, Γιώργος Μονεμβασίτης, Λυδία Μουτάφη, Τέσυ Μπάιλα, Ισμήνη Μπαρακλή, Κων/νος Μπούρας, Πάνος Μπούσαλης, Γωγώ Μπρέμπου, Χρήστος Ναούμ, Δήμητρα Νούση, Στέφανος Ξενάκης, Έφη Ξένου, Βασίλης Παλαιολόγος, Νώντας Παπαγεωργίου, Μάρω Παπαδοπούλου, Στρατής Πασχάλης, Μιρέλα Πάχου, Απόστολος Ρίζος, Μαρία Σαββάκη, Μαρία Σκιαδαρέση, Αλέκος Συσσοβίτης, Παναγιώντης Τζαννετάτος, Κων/νος Τριανταφυλλάκης, Τάμμυ Τσέκου, Γιάννης Τσόλκας, Μάκης Τσίτας, Κώστας Φασούλας, Ένκε Φεζολάρι, Κατερίνα Φλέσσα, Έλλη Φωτίου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Κλέλια Χαρίση, Σωτήρης Χατζάκης, Χριστίνα Χρονά, Γιώργος Χρονάς, Τάκης Χρυσικάκος, Χρήστος Χωμενίδης.
Ακόμα, θα συμμετέχουν και οι καλεσμένοι της διοργάνωσης “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”.
Επίσης, θα υπάρξει το διάρκειας 45 λεπτών μουσικό ένθετο σε επιμέλεια της Μικρής Άρκτου.
Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Πότε:
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
18.00
Πού:
Ιανός
Σταδίου 24, Κέντρο Αθήνας
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
8. Εγκαίνια – Ομαδική έκθεση “post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία” στο Romantso
Στις 21 Μαρτίου 2019, ώρα 20:00, στο Ρομάντσο, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία”. Θέμα της έκθεσης είναι το Design ως υλικός φορέας συλλογικής/ατομικής μνήμης και ουτοπικού οραματισμού, πέρα από τη συνηθισμένη ωραιοποίηση του παρελθόντος και τις “ρετρό” αναβιώσεις, με επίκεντρο την περίοδο 1950-1970 και τη σύγχρονη εποχή.
Η έκθεση «post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία» αποτελεί το τελικό στάδιο του ομώνυμου ερευνητικού προγράμματος, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η Σχολή Βακαλό Art & Design, διήρκεσε δύο χρόνια, και αποτελεί την πρώτη μεγάλης κλίμακας συστηματική έρευνα που διοργανώνεται στην Ελλάδα, γύρω από την ιστορία και τη θεωρία των εφαρμοσμένων τεχνών.
Οι συμμετέχοντες, που προέρχονται από τους χώρους της αρχιτεκτονικής, της οπτικής επικοινωνίας, της σκηνογραφίας, των εικαστικών τεχνών, του sound design και της θεωρίας-ιστορίας, είναι οι Ερμίνα Αποστολάκη, Ισιδώρα Αρβανίτη, Άννα Βόκαλη, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και Γιώργος Στρούζας, Joshua Yang, Ματίνα Θρουμουλοπούλου, Δάφνη Καλά, Λευτέρης Καλονάρης, Μαριαλίζα Κάμπη, Μαρία Κουτούζη, Αγγέλα Μανδηλάρη, Μανώλης Μπαμπούνης, Βάσσω Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης, Καρίνα Σαμπάνοβα και Δανάη Τζώτζου.
Μία μετα-νοσταλγική έκθεση,
όπου το Design συναντά την ουτοπία…
στη φωτο-σουρεαλιστική ανασύνθεση εισόδων αθηναϊκών πολυκατοικιών
σ’ ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ουτοπικές πόλεις
σ’ ένα ηχητικό συμβάν από παλιό επαρχιακό πανηγύρι
στον τυπογραφικό διάλογο του Σολάρις με τη Χιροσίμα του Ρενέ
σε μια ταπισερί «Tetris» που αναπολεί την εποχή των παλιών βιντεοπαιχνιδιών
στους στίχους του Άκη Πάνου με greeklish φουτουριστικές γραμματοσειρές
στη μικρογραφική ανάπλαση παλιών λαϊκών αυλών
σ’ ένα animated παιχνίδι με τις έννοιες της μνήμης και της λήθης
στην υπερλεξιστική ποίηση που γράφει μια μηχανή
σε τέσσερις ρέπλικες του Ulm Stool
στις φευγαλέες απόψεις από το απραγματοποίητο «Πνευματικό Κέντρο Αθηνών»
στις ειρωνικές αυτοπροσωπογραφίες ενός λαϊκιστή ηγέτη
σε μια οπτικο-αποδομητική αφήγηση γύρω από το θρυλικό Undergound κ.λπ.
Πότε:
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
20.00
Πού:
Romantso Bios
Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
9. Μουσική εκδήλωση: “Υδάτινα όνειρα” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Μια ιαματική ονειροφαντασία για αφηγητή, μικρό μουσικό σύνολο και παράλληλη προβολή εικόνων.
Ο Θανάσης Δρίτσας, διαπρεπής καρδιολόγος, Αν. Διευθυντής στο Ωνάσειο ΚΚ, συνθέτης και συγγραφέας, γνωστός διεθνώς για την επιστημονική του εργασία στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine), παρουσιάζει τη μουσική και ποιητική performance “Υδάτινα Όνειρα” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Healing Stories
Ο Θανάσης Δρίτσας προσεγγίζει φιλοσοφικά το υγρό στοιχείο, μέσα από την ιδιαίτερη μουσική και ποιητική του γλώσσα. Με το συνθετικό του έργο, προσπαθεί να αποδώσει μουσικά το νόημα πολύ μικρών ποιητικών φράσεων, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει ιδιότητες του πνεύματος και κρυφές αισθήσεις που οδηγούνται σε απώλεια.
Τα ποιητικά του κείμενα, τα οποία θα αφηγηθεί ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου “Υδάτινα Όνειρα”, διαθέτουν χαρακτηριστικά του είδους των ιαματικών ιστοριών (healing stories). Τα κείμενα είναι από το βιβλίο του “Δύο Ποιητικοί Μονόλογοι”.
Ερμηνεύουν οι μουσικοί:
Θοδωρής Μουζακίτης (βιολί)
Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο)
Μιρέλλα Τυλλιανάκη (πιάνο)
Πότε:
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
19.30
Πού:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Κρατήσεις θέσεων: Στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00.
10. Εγκαίνια – Θεματική ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Portraits” στη Blank Wall Gallery
Η έκθεση “Portraits” θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery με πορτραίτα από όλο τον κόσμο. Πάνω από 110 πορταίτα θα παρουσιαστούν σε αυτή την έκθεση, τυπωμένα αλλά και σε ψηφιακή μορφή.
Τα πορτραίτα πάντα αποτελούν πόλο έλξης, μια και το τελικό αποτέλεσμα πολλές φορές είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε να δει η πλειοψηφία των θεατών. Η τελική απεικόνιση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που ο φωτογράφος έχει για το μοντέλο του.
Η κουλτούρα κάθε φωτογράφου σίγουρα επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό γίνεται εμφανές σε εκθέσεις όπως αυτή, όπου πολλοί καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη του κόσμου φιλοξενούνται κάτω από την ίδια στέγη.
Οι επισκέπτες της έκθεσης αυτής θα έχουν την ευκαιρία να δουν μόνοι τους τις διαφορές στη φιλοσοφία και την κουλτούρα των φωτογράφων και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.
Η έκθεση θα διαρκέσει για περίπου 2 εβδομάδες, από τις 22 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου για όλους όσους επιθυμούν να τη δουν.
Πότε:
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019
20.00
Πού:
Blank Wall Gallery Φωκίωνος
Νέγρη 55,Κυψέλη
Πληροφορίες
Είσοδος ελεύθερη