Χταποδάκι με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό
Χταποδάκι με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό : Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και λίγο παραπάνω για το ντρέσινγκ
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρους.
- 400 γρ. ψιλοκομμένο χταποδάκι
- 3 κουταλιές λευκό κρασί (αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα)
- 2 καθαρισμένες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
- 10 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- 4 φέτες ψημένο ψωμί
Χταποδάκι με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό : Εκτέλεση
1 Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και τις πιπεριές και τσιγαρίζετε για ένα-δυο λεπτά προσέχοντας να μην καούν.
2. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά γυρίζοντάς το, μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα.
3. Ρίχνετε το κρασί και σιγοβράζετε ,μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά. Καρυκεύετε με αλατοπίπερο, προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού και σιγοβράζετε για 2 λεπτά ακόμη.
5. Σερβίρετε το χταπόδι με τη σος στο κέντρο του πιάτου και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.
6. Τοποθετήστε το ψημένο ψωμί στην άκρη του πιάτου.