Χριστουγεννιάτικο ψωμί – Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι
- Λίγο ζεστό νερό
Χριστουγεννιάτικο ψωμί – Εκτέλεση
- Κοσκινίστε 1 κιλό αλεύρι σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε 20 γρ. μαγιά, ένα φλιτζάνι λάδι, λίγο αλάτι και ζυμώστε το με ζεστό νερό μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.
- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
- Απλώστε λάδι σε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω τη ζύμη και αφήστε την για 10 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
- Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι για να μην υπάρξουν κενά κάτω από την κόρα.
- Το χριστουγεννιάτικο ψωμί συνήθως διακοσμείται με κομμάτια ζύμης σε σχήμα πουλιού ή πλεξούδας.
- Τοποθετήστε το ταψί σε ένα καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Όταν ψηθεί η κόρα, σκεπάστε το με ένα φύλλο χαρτιού που θα επιτρέψει στο ψωμί να ψηθεί καλά. Σερβίρεται ζεστό.