Χούμους- Υλικά:
- 425 γρ. ρεβίθια κονσέρβας
- Στραγγίστε τα ρεβίθια και κρατήστε το υγρό (1/3 φλιτζάνι υγρό ρεβίθια ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες)
- 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια,
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 αλάτι
γαρνιτούρα
- ελαιόλαδο
- πάπρικα
- φρέσκος μαϊντανός
Χούμους-Εκτέλεση
- Προσθέστε όλα τα συστατικά στο μίξερ
- Ανοίξτε το μπλέντερ σε υψηλή ένταση για 30 δευτερόλεπτα (ή περισσότερο για να γίνει πιο κρεμώδες) και
- Προσθέστε περισσότερο ζωμό ρεβιθιού για να γίνει πιο μαλακό.(προαιρετικά)
- Προσθέστε το χούμους σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με ελαιόλαδο, πάπρικα και φρέσκο μαϊντανό.