Συστατικά
για 6 μερίδες
Υλικά για πολύχρωμη σαλάτα
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδας σιταριού
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, φρυγανισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο (60 mL)
- ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού (60 mL)
- ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο (80 mL)
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ιταλική λαχανίδα (Kale), κομμένη σε φέτες (135 g)
- 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο (300 g)
- 2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες (200 g)
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι καρύδι, ψιλοκομμένο (100 g)
- ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (20 g)
Dressing σαλάτας
Σε ένα μπολ συνδυάστε:
- τη μουστάρδα,
- το σιρόπι σφενδάμου,
- το τζίντζερ,
- το σκόρδο,
- το σουσάμι,
- το καγιέν,
- το μηλόξυδο,
- το χυμό λεμονιού
- και το ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αλατοπιπερώνετε
Υλικά σαλάτας
Προσθέστε
- το καλαμπόκι,
- τα καρότα,
- την ιταλική λαχανίδα (Kale),
- το μπρόκολο,
- το κόκκινο λάχανο,
- το πιπέρι,
- το αβοκάντο,
- τα καρύδια
- και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Ρίξτε την επιθυμητή ποσότητα γαρνιτούρας πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε.
Γαρνίρετε με περισσότερο σουσάμι από πάνω αν το επιθυμείτε
Καλή σας απόλαυση!