-
Προετοιμασία 10 λεπτά
-
μαγείρεμα: 10 λεπτά
-
Έτοιμο σε : 20 λεπτά
Σαλάτα με craberries και καβουρδισμένα αμύγδαλα- Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3/4 φλιτζάνι αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και ψιλκομμένα
- 1 κιλό σπανάκι, καλα ξεπλυμένο, στραγγισμένο και κομμένο
- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
- 2 κουταλιές σούπας σουσάμι
- 1 κουταλιά σούπας σπόροι παπαρούνας
- 1 / 2 φλιτζάνι λευκή ή καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 / 4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σαλάτα με craberries και καβουρδισμένα αμύγδαλα- Εκτέλεση:
-Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
-Ρίξτε τα αμύγδαλα στο βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να καβουρδιστούν.
-Σβήστε το μάτι και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί :
- το σουσάμι,
- τους σπόρους παπαρούνας,
- τη ζάχαρη,
- το κρεμμύδι,
- την πάπρικα,
- το λευκό κρασί
- το μηλόξιδο
Χτυπήστε τα καλά.
-Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε από πάνω το σπανάκι με τα καρβουδισμένα αμύγδαλα και τα cranberries