1.Εξαιτίας του κινδύνου της προσβολής σαλμονέλας, δεν πρέπει ούτε εσείς ούτε φυσικά το πιτσιρίκι σας να καταναλώνετε αυγά ωμά. Ορισμένοι παιδίατροι συνιστούν τα αυγά να μην είναι μελάτα, αλλά σφιχτά.
2.Το μωρό σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οχτώ μηνών πριν προσθέσετε το αυγό στην διατροφή του, φροντίζοντας πάντα να είναι φρέσκο και καλά βρασμένο. Αν υπάρχει στην οικογένεια σας ιστορικό αλλεργικών διαταραχών, είναι καλύτερα να αφήσετε τα αυγά για αργότερα όταν το μικρό σας θα έχει κλείσει χρόνο.
3.Μην αγοράζετε αυγά για τα οποία είναι αμφίβολες η προέλευση και η ημερομηνία παραγωγής τους.
4.Τα αυγά πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τη στιγμή που θα τα αγοράσατε.
5.Καταναλώστε τα το πολύ σε τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία που τα αγοράσατε. Να λαμβάνετε πάντα υπ’ όψιν σας την ημερομηνία λήξης που υπάρχει πάνω στο πακέτο.
6.Εάν σπάσετε ένα αυγό καταναλώστε το αμέσως. Μην το βάζετε στο ψυγείο σας για να το καταναλώσετε αργότερα.
7.Πλένετε τα χέρια σας πριν και αφού πιάσετε ένα αυγό.
8.Το αυγό πρέπει να το βγάλετε από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε ώστε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ιδίως, αν πρόκειται να το βράσετε, αφήστε το λίγο απ’ έξω από το ψυγείο για να μην σας σπάσει από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας που θα υποστεί το κέλυφός του.