1. Αφήστε το να συμμετέχει.
Αν δεν τρώει τίποτα στο σχολείο, βοηθήστε το να φτιάξει μόνο του το κολατσιό του.
Θα χρειαστεί να βρείτε περισσότερο χρόνο το πρωί, αλλά το να το αφήσετε να βάλει από μόνο του βούτυρο, τυρί και ζαμπόν στο ψωμί, θα το βοηθήσει να νιώθει ότι του ανήκει.
Επίσης, μπορείτε να προσφέρετε και ένα μικρό «φιλοδώρημα» για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά.
Μπορεί να το βάλετε να διαλέξει από μόνο του τι θα βάλει μέσα στο σάντουίτς του κάθε μέρα, και στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να ανταμείβεται με ένα σάντουιτς με μαρμελάδα, για παράδειγμα.
Το γράφετε σε ένα κομμάτι χαρτί στην αρχή της εβδομάδας, και έτσι θα νιώθει ότι έχει περισσότερο έλεγχο σε αυτά που τρώει. Επίσης, είναι ένα πράγμα λιγότερο για εσάς, να σκεφτείτε το πρωί!
2. Σωστά κουτιά για το κολατσιό.
Δεν είναι τίποτα πιο αποκαρδιωτικό για το παιδί σας, από ένα μουλιασμένο σάντουιτς, και μικρές ποσότητες από φαγητό που έχει «τρέξει» μέσα στο κουτί.
Καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα καλό τάπερ, και μικρές σακουλίτσες για να πακετάρετε το φαγητό του.
Μπορείτε επίσης να αφήσετε τα παιδιά σας να κολλήσουν αυτοκόλλητα με τους αγαπημένους τους ήρωες στα τάπερ, ή στο κουτί για το κολατσιό τους.
3. Κάντε τα όλα απλά.
Τα περισσότερα κουτιά με κολατσιό περιέχουν σάντουιτς. Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας να του φτιάχνετε διαφορετικό φαγητό κάθε μέρα ή να δοκιμάζετε συνταγές από κάποιο βιβλίο μαγειρικής, αλλά θυμηθείτε, ότι τα παιδιά είναι αρκετά ικανοποιημένα όταν τρώνε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα.
Αν βρείτε κάποια φόρμουλα που να βολεύει το παιδί σας, τότε μην ανησυχείτε και πολύ. Μπορείτε να προσφέρετε ποικιλία και να γεμίζετε τα κενά στο σπίτι σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ