Συνταγή για Τραχανά με φέτα
Χρόνος προετοιμασίας σούπας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολική ώρα: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
170 γρ. τυρί φέτα θρυμματιστεί
1/3 φλιτζάνι γάλα (κατά προτίμηση πλήρες γάλα)
αλάτι για γεύση προαιρετικά
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει καφέ χρώμα (φροντίστε να το παρακολουθείτε προσεκτικά, ώστε να μην καεί).
Ανακατέψτε στο νερό, τραχανά και μια πρέζα αλάτι.
Βάλτε να βράσει, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για δεκαπέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να εμποδίσετε τον τραχανά να κολλήσει. Ο τραχανάς απορροφά μεγάλο μέρος του νερού και θα είναι μαλακό. (Βλέπε σημειώσεις)
Προσθέστε το γάλα και τη φέτα και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για πέντε λεπτά.
Γευτείτε και προσθέστε περισσότερο αλάτι, εάν είναι απαραίτητο.(Βλέπε σημειώσεις)
Σερβίρετε με ψωμί και απολαύστε!
Σημειώσεις
1. Εάν αισθάνεστε τον τραχανά να κολλάει κάτω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ξύστε προσεκτικά το κάτω μέρος χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ή μεταλλικό κουτάλι.
2. Ανάλογα με τη φέτα που χρησιμοποιείτε, μπορεί να μην χρειαστεί πολύ αλάτι. Γευτείτε και προσαρμόστε όπως είναι απαραίτητο