Δείτε εδώ όλες τις συνταγές για πίτσα.
Πίτσα πουτανέσκα σε 15 λεπτά!
Πρέπει να δοκιμάσετε την πίτσα που είναι βασισμένη στην ομώνυμη σάλτσα!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 2 έτοιμες βάσεις για πίτσα
- 8 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα τομάτας με τσίλι
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετάκια
- 6 φιλέτα ανσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
- 16 ελιές πράσινες και μαύρες χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη που έχετε ξεπλύνει και στεγνώσει
- 100 γρ. λιαστές τομάτες αφού τις ξεπλύνετε
- μερικά φυλλαράκια βασιλικού
- ελαιόλαδο με άρωμα τσίλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C με αέρα.
- Τοποθετήστε τις έτοιμες βάσεις πίτσας σε 2 ταψάκια και αλείψτε τις με τη σάλτσα.
- Ρίξτε στην επιφάνειά τους τα φετάκια του σκόρδου, τις ανσούγιες, τις ελιές, την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες.
- Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι βάσεις.
- Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε με το φρέσκο βασιλικό και εάν σας αρέσει ρίξτε στις πίτσες λίγο λάδι με άρωμα τσίλι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :