Πατάτες φούρνου με ανθότυρο – Συνταγή
Πατάτες φούρνου με ανθότυρο : Υλικά
- 4 βρασμένες πατάτες
- 125γρ. ανθότυρο
- 125γρ. βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος λάϊτ
- 2 αυγά, χωριστά ο κρόκος απ’ το ασπράδι
Πατάτες φούρνου με ανθότυρο : Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
2. Τρυπάτε τις πατάτες μ’ ένα πιρούνι, τις τοποθετείτε σ’ ένα ταψί και ψήνετε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε απ’ το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
3. Τις κόβετε στη μέση και τις ρίχνετε σ’ ένα μπολ. Τις λιώνετε μ’ ένα πιρούνι, προσθέτετε το τυρί, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα ασπράδια του αυγού.
5. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και το ρίχνετε στις πατάτες με ένα κουτάλι.
6. Ξαναβάζετε το μείγμα στο φούρνο και ξανά-ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό ένα χρυσαφένιο χρώμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :