ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – Υλικά
- 450 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλάκια νες καφέ
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 4 κρόκους αυγών
- 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Σάλτσα φράουλας
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το νες καφέ και τα ζεσταίνουμε (χωρίς να βράσουν) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά (πριν κρυώσει) ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει ελαφρά (χωρίς να βράσει).
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα μας στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.