Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές για γλυκά
Μους σκολάτας: υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 6 αβγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 σφηνάκι λικέρ
Μους σκολάτας: Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τα 6 ασπράδια μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 1-2 χούφτες από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.
- Μοιράζουμε τη μους στα μπολ και αφήνουμε 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.