Κουραμπιέδες μπουκίτσες – Υλικά:
- 1 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
- ½ κιλό βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- ¼ κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
- 700 γρ. αλεύρι
- 1 κρόκο αυγού
- ½ φλυτζάνι κονιάκ
- 1 κουταλάκι σόδα
- Βούτυρο για το ταψί
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Κουραμπιέδες μπουκίτσες – Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, τον κρόκο αυγού και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά:
- αλεύρι,
- σόδα,
- κονιάκ,
- αμύγδαλα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες κάνοντας με το δάκτυλο μας στη μέση τους μια βούλα.
Τους βάζουμε ανά σειρές σε βουτυρωμένο ταψί (αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και δεν πρέπει να μας κολλήσουν) και ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ακόμα καυτοί, τους βγάζουμε από το φούρνο και κοσκινίζουμε πάνω τους ζάχαρη άχνη. Αφού κρυώσουν τους ξαναπασπαλίζουμε για δεύτερη φορά.