Κοτόπουλο με γέμιση φέτα – υλικά :
- 1 πακέτο τυρί φέτα
- 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
- 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι,
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ανάλογα με τις ανάγκες
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις
- 2 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
- 2 κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν πεπερόσφαιρα
- αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις
- 2 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου, ή ανάλογα με τις ανάγκες
Κοτόπουλο με γέμιση φέτα – εκτέλεση:
γέμιση κοτόπουλου:
- Τρίψτε τη φέτα σε ένα μπολ.
Προσθέστε:
- σκόρδο,
- κόκκινο πιπερι,
- μαύρο πιπεριά,
- ξύσμα λεμονιού,
- ρίγανη
- και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Στην συνέχεια:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Γεμίστε το κοτόπουλο μέσα, με αλάτι,δεντρολίβανο και ρίγανη
- Δέστε τα πόδια του κοτόπουλου με σπάγκο,
- ρίξτε αλάτι στην επιφάνεια του κοτόπουλου,
- μαζέψτε τις φτερούγες προς τα μέσα και κάτω.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι ψησίματος.
- Βάλτε τα δάχτυλα κάτω από τη πέτσα και σπρώξτε προς τα μέσα με μια μικρή σπάτουλα από καουτσούκ και συνεχίστε μέχρι να χαλαρώνετε η πέτσα
- Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά.
- Πάρτε ένα κουτάλι και γεμίστε ομοιόμορφα το κοτόπουλο,κάτω από την πέτσα, με το υλικό από τη γέμιση.
- Ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και αλείψτε το πάνω στο κοτόπουλο.
- “αλατοπιππερώστε”
- Βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου να πιει τα ζουμιά του
- Αφήστε το για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Μόλις το βγάλετε το αφήνετε για 15 λεπτά πριν το κόψετε.
- Αν θέλετε αλείφουμε το κοτόπουλο με το ζωμό του και
- Προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού
Γεμιστό κοτόπουλο με φέτα – Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:
Πηγή: Feta Roast Chicken
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πικάντικες γλυκοπατάτες φούρνου: Συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά!