Κοτόπιτα-Υλικά για 4 μερίδες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 μικρά μπολ με πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένου μπιζελιού και καρότου (300 g)
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (470 mL)
- 1 κατεψυγμένη κρούστα πίτας
- 1 αυγό, χτυπημένο
Κοτόπιτα-Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε το μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ στο κέντρο.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή.
- Προσθέστε τους κύβους πατάτας και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα μπιζέλια και τα καρότα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
- Πασπαλίστε το αλεύρι στην κορυφή, καλύπτοντας τα λαχανικά και ανακατεύετε γρήγορα για να αποφύγετε να σβωλιάσει.
- Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου για να παχύνετε τη σάλτσα.
- Σοτάρετε με αλάτι και πιπέρι και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Τοποθετήστε την κρούστα πίτας, αφού την πάνω από το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών και τυλίξτε το προσεκτικά κατά μήκος των άκρων του τηγανιού με τα δάχτυλά σας.
- Βουρτσίστε τη ζύμη με το αυγό και κάντε 3 σχισμές στην κορυφή για να απελευθερωθεί ο ατμός.
- Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή:tasty.co