Το μωράκι σας δεν χρειάζεται μαθήματα, ούτε κανένα μηχανικό βοήθημα, όπως για παράδειγμα, τις στράτες. Η νέα επιστημονική άποψη επιβάλλει να λέμε «όχι» στις στράτες.
Σύμφωνα με έρευνες, αποδείχτηκε ότι η στράτα δεν βοηθάει ένα βρέφος να περπατήσει γρηγορότερα.
Αντίθετα καθυστερούν την κινητική ανάπτυξη ενός βρέφους, καθώς τα βρέφη αφήνονται και δεν προσπαθούν να στηρίζουν το σωματικό τους βάρος, με αποτέλεσμα να μην δυναμώνει σωστά το μυικό και οστικό σύστημα.
Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα, όπως π.χ. πτώση από σκάλα, τραυματισμό κατά την περιφορά του μέσα στο σπίτι, ανάμεσα από έπιπλα, κλπ.
Επίσης, το μωρό «κακομαθαίνει» καθισμένο στην στράτα και αργεί να την αφήσει.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός, ότι το νευρικό σύστημα δεν λαμβάνει τα απαραίτητα ερεθίσματα για την κινητοποίηση των ποδιών και έτσι το περπάτημα του μωρού σας θα καθυστερήσει.
Στράτα μωρού: Επιτρέπεται τελικά;
Το συμπέρασμα για την χρήση ή όχι της στράτας είναι αρνητικό. Γι΄αυτό εμείς σας συμβουλεύουμε να μην ανησυχείτε και κυρίως να μην βιάζεστε!
Τα πιο πολλά παιδάκια έχουν περπατήσει μέχρι τον 18ο μήνα. Αν παρόλα αυτά το παιδί σας δεν έχει καταφέρει να επιτύχει και αυτόν τον στόχο μέχρι τη συμπλήρωση των 2 ετών, συμβουλευτείτε και τον παιδίατρό σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Μέχρι πότε θα πίνει με μπιμπερό και πως θα του το κόψω; “
6 συμβουλές για να φροντίσει τον εαυτό της μια νέα μαμά
Διαλείμματα κατά την διάρκεια του θηλασμού: Πότε και γιατί να το κάνω;