- μερίδες: 6
- χρόνος ετοιμασίας: 45 λεπτά
- θερμίδες/μερίδα: 619kcal
Enchiladas με κοτόπουλο και κρέμα μανιταριών -Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο σκόρδο
- 110 γρ. ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
- 300 γρ. κρέμα μανιταριών
- 1 / 2 φλιτζάνι sour cream
- 1 -1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο, τεμαχισμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί Cheddar,
- 6 τορτιγιες έτοιμες
- 1/ 4 φλιτζάνι γάλα
Enchiladas με κοτόπουλο και κρέμα μανιταριών -Εκτέλεση
-Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοούς C.
- Ρίξτε ένα αντικολλητικό σπρέι ταψιού
-Έπειτα
Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά:
- λιώνετε το βούτυρο
- σοτάρετε το πράσινο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσετε (περίπου 3 έως 4 λεπτά).
- Προσθέστε το σκόρδο,
- τις πράσινες πιπεριές,
- την κρέμα μανιταριού
- και την sour cream.
- Και ανακατέψτε καλά.
-Βγάλτε τα 3/4 αυτής της σάλτσας και αφήστε την στην άκρη.
-Αφήστε το υπόλοιπο 1/4 της σάλτσας στο τηγάνι και:
- προσθέστε το κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι Cheddar.
- Ανακατέψτε μαζί.
-Γεμίστε κάθε tortilla με το μίγμα κοτόπουλου και τυλίξτε τες.
-Βάλτε τες στο φούρνο.
-Πάρτε το μπολ με τα ¾ της σάλτσας
- ρίξτε μέσα το γάλα.
- Ανακατέψτε
ρίξτε το πάνω από τις τορτίγιες σαν τοπ
- Τα 3/4 της κρέμας,
- το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι Cheddar.
-Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει το τυρί
Πηγή: Chicken Enchiladas II