Βουναλάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα
Βουναλάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα : Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες με πάχος ένα εκατοστό.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά φύλλα δεντρολίβανου
- 4-μπάλες τυρί μοτσαρέλα, από 100 γρ. η καθεμιά.
Σάλτσα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 μικρή φρέσκια πιπεριά, ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- 8 ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες.
- λίγη ζάχαρη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
Βουναλάκια μελιτζάνας με μοτσαρέλα : Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στου 180ο C.
- Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις καρυκεύετε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ζεστάνετε ένα ταψί, τοποθετήστε τις μελιτζάνες και αφήστε τις να ψηθούν σε κάθε πλευρά για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετήστε τις στο φούρνο λίγες-λίγες. Αφήστε τις να κρυώσουν.
Φτιάξτε τη γκρεμολάτα, αναμειγνύοντας το μαϊντανό, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το δεντρολίβανο.
- Κόψτε τις μπάλες της μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες. Χωρίστε τις φέτες της μοτσαρέλας και της μελιτζάνας σε 4 ίσες μερίδες. Τοποθετήστε τις φέτες εναλλάξ στο ταψί, περιχύστε με τη γκρεμολάτα και ρίξτε ανάμεσα σε κάθε στρώση αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φτιάξτε 4 στρώσεις τοποθετώντας τις μεγαλύτερες φέτες κάτω και τις μικρότερες επάνω.
- Ψήστε τα βουναλάκια για περίπου 15 λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει το τυρί.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Προσθέστε το βασιλικό και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Στη συνέχεια, ρίξτε τη στο μπλέντερ και πολτοποιήστε την.
- Ζεστάνετέ την πάλι σ’ ένα τηγάνι και διατηρήστε τη ζεστή.
- Τοποθετήστε κάθε βουναλάκι στο κέντρο ενός πιάτου και περιχύστε τριγύρω με τη νόστιμη σάλτσα.