Αυγοφέτες στο τηγάνι με παρμεζάνα – Υλικά
- 1/3 γ. μαγιονέζα
- 1/4 τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 6 φέτες ψωμιού του τοστ
- 6 μεγάλα αυγά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αυγοφέτες στο τηγάνι με παρμεζάνα – Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και το τυρί σε ένα μπολ.
- Απλώστε και στις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού, ομοιόμορφα.
- Ανοίξτε έναν κύκλο,γύρω από το κέντρο κάθε φέτας ψωμιού.
- Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι.Βάλτε το σε μέση θερμότητα.
- Βάζετε όσες φέτες χωράνε.
- Τηγανίζετε το ψωμί μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, (1 έως 2 λεπτά. )
- Σπάστε αμέσως μετά ένα αυγό στην τρύπα της κάθε φέτας.
- Σερβίρετε με αλάτι και πιπέρι.
- Μειώστε τη θερμότητα σε μεσαία με χαμηλή και καλύψτε μερικώς το τηγάνι.
- Περιμένετε περίπου 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν και τα αυγά,
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.
Πηγή: Parmesan Egg-in-a-Hole
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ