ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ & ΑΠΛΟ ΣΟΡΜΠΕ
ΣΟΡΜΠΕ – Υλικά
- Φρούτα της αρεσκείας σας
- Ζάχαρη
ΣΟΡΜΠΕ – Εκτέλεση
- Διαλέξτε φρούτα διαφορετικών χρωμάτων και πειραματιστείτε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεράσια, βερίκοκα και ακτινίδια για να αποκτήσετε μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.
- Πλύνετέ τα καλά και βγάλτε τυχόν κουκούτσια.
- Στρώστε με αλουμινόχαρτο ένα δισκάκι και απλώστε πάνω τα φρούτα. Βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλο το βράδυ, μέχρι να παγώσουν.
- Πάρτε μια ομάδα φρούτων (εδώ τα βερίκοκα) και βάλτε τα στο μίξερ μαζί με ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης ποικίλλει με το πόσο γλυκό θέλετε το σορμπέ αλλά και με την φυσική περιεκτικότητα σε ζάχαρη του κάθε φρούτου. Κάντε τις δοκιμές σας). Χτυπήστε τα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν κρέμα.
- Αφήστε τα στην άκρη (ίσως και μέσα στο ψυγείο για να μη λιώσει πολύ) και συνεχίστε με τα υπόλοιπα φρούτα.
- Όταν έχετε χτυπήσει όλα τα φρούτα, πάρτε τις ειδικές θήκες, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για τα κεκάκια.
- Γεμίστε βάζοντας διαδοχικά τα χρώματα γρανίτας που φτιάξατε και βάλτε τα καπάκια.
- Μετά από τουλάχιστον 1 ώρα, η γρανίτα σας θα είναι έτοιμη. Θα χρειαστεί να ρίξετε λίγο καυτό νερό στην εξωτερική επιφάνεια της φόρμας για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε τη γρανίτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ : Συνταγή!