Site icon Smile Family

Τοκετός μετά τις 40 εβδομάδες I Καθυστέρηση : Γιατί δεν έχω γεννήσει ακόμα;

Σαράντα εβδομάδων και ακόμα να γεννήσω . . .

 

Τι να κάνετε όταν έχει καθυστερήσει ο τοκετός σας;  

Μα υποτίθεται ότι κρατάει μόνο 40 εβδομάδες η εγκυμοσύνη!

 

Τι γίνεται αν περάσει η πιθανή ημερομηνία τοκετού;

 

 Η μέρα που είχε προγραμματιστεί για να γεννήσετε, ήρθε και πέρασε και εσείς περιμένετε…και περιμένετε…και περιμένετε. Και αναρωτιέστε. Πότε επιτέλους θα γεννήσω το μωρό μου;

 

 Από την πρώτη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος, κάθε γεγονός στην εγκυμοσύνη σας είναι επικεντρωμένο σε μια μαγική στιγμή στο μέλλον σας: την ημέρα που θα γεννήσετε.

Το έχετε σημειώσει στο ημερολόγιό σας και έχει χαραχτεί στη μνήμη φίλων και συγγενών σας. Και τώρα το μέλλον είναι εδώ. Ήρθε, έφυγε και εσείς ακόμα περιμένετε.

 Μαζί σας περιμένουν και όλοι οι φίλοι και συγγενείς σας. Η τσάντα σας για το μαιευτήριο είναι έτοιμη (ελέγχετε κάθε μέρα το περιεχόμενό της) και ενώ ξέρετε ότι μόνο το 5% των γυναικών γεννάνε ακριβώς την ημέρα που έχει προγραμματιστεί, νιώθετε άγχος και ένταση.

Και να, κάθεστε με τη μεγάλη σας κοιλιά, μεγαλύτερη από ότι φανταζόσασταν και περιμένετε μια παρόρμηση να σηκωθείτε να καθαρίσετε πίσω από το φούρνο (όλοι λένε ότι αυτό είναι ένα καθαρό σημάδι επικείμενου τοκετού).

Αν αυτό είναι το πρώτο σας παιδί, περιμένατε για μήνες (ίσως και ολόκληρη τη ζωή σας) για να μυηθείτε στα μυστήρια της μητρότητας αλλά τώρα, αντί να κοιτάζετε ήδη το νεογέννητό σας επισκέπτεστε το γυναικολόγο σας για να μάθετε πότε επιτέλους θα γεννήσετε.

 Θυμηθείτε τότε, κάποιους μήνες πριν, όταν τρομοκρατηθήκατε στη σκέψη ότι κάτι στο μέγεθος μηλοπέπονου (το κεφάλι του μωρού) θα ΠΡΕΠΕΙ να βγει από ένα σημείο, το οποίο έχει το μέγεθος από ένα κουταλάκι του γλυκού.

Αλλά τώρα δεν σας νοιάζει. Πρέπει να βγει. Αν αυτός είναι ο μόνος τρόπος, θα το αντιμετωπίσετε. Αμέσως μόλις κάποιος σας αφήσει!!

 

Εν τω μεταξύ, όλοι σας λένε «απόλαυσε την ελευθερία σου όσο την έχεις ακόμα», «Ξεκουράσου γιατί θα το χρειαστείς» και άλλα βαρετά (και σωστά) σχόλια.

 

 

Κάνε γρήγορα μωράκι, ο γιατρός περιμένει!

 

 Πέρα από τη συναισθηματική εξάντληση του να περιμένετε το πρώτο κλάμα του μωρού σας, έχετε άλλη μια πίεση: το ιατρικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι μαιευτήρες θα αφήσουν ένα περιθώριο δυο εβδομάδων μετά την ημέρα που θα έπρεπε να γεννήσετε, μέχρι να προγραμματίσουν τον τεχνητό τοκετό.

 

Επίσης, θα πρέπει να κάνετε κάποια τεστ για το άγχος, για το βάρος και για το πόσες φορές «κλωτσάει» το μωρό σας.

Είναι όλα αυτά απαραίτητα;

 Κάποιες φορές υπάρχουν ιατρικοί λόγοι για αυτά τα τεστ, αλλά τα περισσότερα από αυτά βασίζονται σε ατελείωτα διαγράμματα ιατρικών μέσων όρων για το πόσο καιρό παίρνει στα μωρά να «ωριμάσουν».

 

 

Πίσω στην αναμονή

 

Κάτω από τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις να γεννήσετε ΤΩΡΑ το μωρό, δεν είναι περίεργο που εσείς – όπως και πολλοί μέλλοντες γονείς – θέλετε λύσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να μπορέσετε να γεννήσετε και να πάρετε επιτέλους αγκαλιά το μωρό σας.

 

 

Εσείς είστε έτοιμη να κάνετε το μωρό, αλλά εκείνο δεν συνεργάζεται; Ίσως να πρέπει να αναλογιστείτε τις παρακάτω επιλογές.

Προσέξτε: δεν έχουν αποδειχτεί ιατρικά όλες οι παρακάτω επιλογές. Για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Πριν τις δοκιμάσετε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.  

 

  

Ερεθισμός της θηλής

Αν ο ερεθισμός της θηλής γίνει για μια ώρα τη φορά, τρεις φορές την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει να ξεκινήσουν οι συσπάσεις.

Μπορεί να φαίνεται σαν απλή λύση, και πραγματικά είναι. Να ξέρετε όμως, ότι ο ερεθισμός των θηλών μπορεί να προκαλέσει υπερβολικά δυνατές συσπάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε γρήγορο και πιθανόν επικίνδυνο τοκετό.

 

 

Βότανα

Θυμηθείτε ότι τα βότανα είναι φάρμακα και δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε χωρίς ιατρική άδεια – επειδή είναι φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ισχυρά ή ενδεχομένως επικίνδυνα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή την δυνατότητα, ενημερωθείτε πρώτα από κάποιον ειδικό.

 

 

Κάντε αναρρίχηση στις Άνδεις

Είναι ο νόμος της φύσης – τη στιγμή που θα είστε μακριά, πολύ μακριά από το νοσοκομείο και την ιατρική φροντίδα, τότε θα γεννήσετε. Ξεχάστε το. Αυτή η μέθοδος είναι και επικίνδυνη, αλλά και για απελπισμένες έγκυες.

 

Απλά θυμηθείτε, τα φρούτα πρώτα ωριμάζουν και μετά πέφτουν. Καμία δεν μένει έγκυος για πάντα. Όλα τα μωρά γεννιούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χαλαρώστε, και θα συμβεί και σε εσάς.

 

Exit mobile version